انجام تکالیف مالیاتی امری جدا نشدنی از حسابداری و امور مالی هر شرکتی است. جرایم و مشکلات ناشی از عدم انجام صحیح امور مالیاتی، شرکت را متحمل هزینه‌های قابل توجهی ‌می‌کند. اظهارنامه مالیاتی، صورت معاملات فصلی ماده 169، اظهارنامه ارزش افزوده و مالیات حقوق قسمت اعظمی از تکالیف مالیاتی را تشکیل ‌می‌دهند.

بر اساس مطالب مذکور بسیاری از مدیران حساسیت این امر را درک کرده اند و با برون سپاری آن‌ها به شرکت‌های خدمات مالی و مالیاتی خیال خود را تا حد زیادی راحت کرده است. با دریافت خدمات مالیاتی از آن‌ها نیازها و چالش‌های مالیاتی خود را حل و رفع ‌می‌کنند.

عنواخدمات مالیاتی

​تمام کسب و کارها اعم از تولیدی، خدماتی و بازرگانی یا خرد، متوسط و بزرگ، به خدمات مالیاتی احتیاج دارند. به عبارتی می‌بایست از عوامل انسانی به عنوان حسابدار و یا شرکت خدمات مالی و مالیاتی کمک بگیرند تا قادر باشند به صورت بلند مدت در صنایع مربوطه به مشکل نخورند و طول عمر محصول و مجموعه خود را افزایش دهند.

شرکت‌ها و اشخاص برای اینکه بتوان در هزینه‌های جاری و بلند مدت صرفه جویی نمایند و زمان خود را بیشتر صرف امور تخصصی مربوط به  کارشان کنند. می‌توانند از شرکت حسابداری و خدمات مالیاتی که به صورت قانونی تاسیس شده اند، بهره لازم را ببرند و از مشاوره‌ها و رهنمودهای مدیران و مشاوران توانمند و با تدبیر در این زمینه، خدمات حسابداری و مالیاتی دریافت کنند.

این روزها یکی از چالش‌های بزرگ شرکت‌ها و اشخاص، جرائم سنگین مالیاتی است. این جرائم به دلیل آگاهی نداشتن کافی واحدهای مالی و حسابداری آن شرکت‌ها از قانون و دستورالعمل‌های مالیاتی است. به همین علت است که دچار این مشکلات می‌شوند.
بسیاری از مجموعه‌ها  بخصوص شرکت‌های نوپا و جدید التاسیس از قوانین مالیاتی و چگونگی پرداخت آن آگاهی و تجربه لازم را ندارند. در حالی که می‌بایست مالیات پرداخت کنند و محاسبات صحیح و انجام خدمات مالیاتی از واجبات فعالیت اقتصادی است.

برون سپاری خدمات مالیاتی از راه‌های کم کردن هزینه‌های مربوطه و استفاده بهینه از زمان است. زیرا یافتن نیروی متخصص و با سابقه  برای هر کسب و کاری دشوار، زمان بر و پرهزینه است.

هر شرکتی برای ادامه فعالیت، و اجرای تکالیف مالیاتی باید در بازه‌های زمانی مشخصی، امور و وظایف قانونی را انجام دهد تا مشمول جریمه مالیاتی و چالش‌های استرس زا نشود. این تکالیف شامل موارد زیر است:
​​​​​​​
. ارسال معاملات فصلی برای هر دوره
. ارسال اظهارنامه ارزش افزوده
. ارسال اظهارنامه مالیاتی
. مالیات حقوق و دستمزد


خدمات حسابداری مالیاتی

​همانطور که از ضرورت ارتباط حرفه ای مدیریت یا کارفرما با شخص ارائه کننده خدمات مالیاتی صحبت کردیم قرار است در ارتباط کارکنان با مبحث خدمات مالیاتی را بررسی کنیم.

​کارکنان مجموعه که با خدمات مالیاتی ارتباط دارند به دو گروه تقسیم می شوند :

​1. کارکنان واحد حسابداری و مالی ( حسابداری مالیاتی )


2.کارکنان سایر بخش ها مانند بازاریابی و فروش، بخش اداری، بخش منابع انسانی ، بخش انبار و خطر تولید و...

​کارکنان بخش حسابداری و مالی به طور مستقیم با عامل اجرای خدمات مالیاتی در ارتباط هستند و باید با توجه به قوانین مالیاتی دستورات محول و هماهنگ شده را انجام دهند. کارکنان و عواملی که به طور مستقیم در این امور دخیل هستند باید اخلاق حرفه ای را رعایت کنند و قابلیت کار گروهی داشته باشند به این افراد حسبدار مالیاتی می گویند.

کارکنان واحد حسابداری و مالی باید از نظر دانش مالی و مالیاتی نیز در سطح فنی مناسبی باشند تا توانایی انجام امور در مباحث فنی و تخصصی حسابداری توام با مالیات را داشته باشند و در صورت نیاز با حضور در کلاس های آموزشی مالیاتی و حسابداری مهارت مورد نیاز را افزایش دهند تا به یک حسابدار مالیاتی تبدیل شوند. این افراد اولین کسانی هستند که باید قوانین مالیاتی را در فضای شرکت القا و اجرا کنند و دستورالعمل های مالیاتی و مالی مورد نیاز را به سایر بخش ها و کارکنان مجموعه انتقال دهند.

کارکنان سایر بخش ها نیز زمانی که موضوع مالیات و اجرای قوانین و تکالیف مالیاتی مطرح است ملزم به رعایت دستورالعمل های مالیاتی و مالی هستند. آنها با مواضع مالیاتی به طور غیر مستقیم ارتباطی دارند. وظیفه حسابدار مالیاتی مجموعه است که در راستای دریافت و اجرای خدمات مالیاتی سایر کارکنان را در حد نیاز و مجاز از دستورالعمل های و وظایف مالی و مالیاتی خود آشنا کنند و موارد مهم را از نظر حسابداری مالیاتی به آن ها گوش زد نمایند. مثلا تنخواه دار یا مامور خرید شرکت باید بداند که حین خرید باید فاکتور رسمی دریافت کند و یا تا حد امکان صورتحساب قابل قبول به واحد مالی ارائه کند و ایشان را تا حد معقول و مورد نیاز با ماده 147 و 148 ق.م.م آشنا کنند تا خرید ها یا هزینه انجام شده جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی باشد.
​​​​​​​
خدمات مالیاتی اشخاص حقوقی و شرکت ها

​خدمات مالیاتی در ابعاد مختلفی می تواند تقسیم بندی شود و مهم ترین آن ها را مرور کردیم. حالا قصد داریم انواع خدمات مالیاتی را از نظر نوع و ماهیت ارائه دهیم که به اجرا و پیاده سازی آن ها پرداخته می شود.
انواع خدمات مالیاتی به شرح زیر می تواند فهرست شود:

​پیش ثبت نام و ثبت نام پرونده الکترونیک مالیاتی
خدمات مربوط به پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
ارسال صورت معاملات فصلی الکترونیکی 
ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
تهیه فهرست مالیات حقوق الکترونیکی 
درگاه ملی خدمات الکترونیک 
اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقیقی 
اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی 
اظهارنامه مالیات اجاره املاک 
اظهارنامه ماليات بر درآمد مشاغل خودرو 
خدمات ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات 
خدمات مربوط به صندوق فروش و حافظه مالیاتی 
خدمات مربوط به پرداخت مالیات تکلیفی پزشکان 
خدمات مربوط به ابلاغ الکترونیک
خدمات مربوط به صدور صورتحساب الکترونیکی
استعلام بلوک و ردیف ارزش معاملاتی
خدمات مربوط به درگاه ملی مالیات
استعلام بدهی مالیاتی
مالیات بر درآمد مشاغل خودرو
استعلام محصولات بخش کشاورزی معاف از برگشت ارز
استعلام میزان رفع تعهد ارزی
پرداخت الکترونیک مالیات
مالیات مقطوع دریافت کنندگان سکه
استعلام وجود یا عدم وجود پرونده مالیاتی ویژه شرکتها
یادآوری اطلاعات کاربری ثبت نام الکترونیک
یادآوری شماره رهگیری ثبت نام الکترونیک
خدمات مالیاتی مربوط به واردات و صادرات
پرداخت قبوض مالیاتی و صدور قبض مالیاتی جدید
اخذ و اظهارنامه پلمپ دفاتر تجاری
استعلام بدهکاری مالیاتی
رفع محدودیت تبصره 4 ماده 186
ثبت و مدیریت سامانه های فروشگاهی و پوز های بانکی
ثبت مشمولیت ارزش افزوده
خدمات مالیاتی مربوط به قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده
ضرائب تشخیص درآمد مشمول مالیات
نسبت‌ سود فعالیت
ارزش معاملاتی املاک
مالیات بر خانه های خالی
مالیات بر خانه های لوکس و خودروهای گران قیمت

​در این قسمت یک فهرست از خدمات مالیاتی که اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی می توانند دریافت کنند را آماده کردیم. امکان دارد برخی خدمات به دلیل گسترده بودن قوانین مالیاتی و خدمات مالیاتی مربوط به آن ذکر نشده باشد.

پرسش‌های متداول

اشتراک

سبد خرید